Bekijk de line-up

Trientale

Laat je betoveren door de muzikale verhalen van Trientale

Trientale maakt akoestische folk vol met Keltische, oriëntaalse en middeleeuwse elementen. Hun muziek neemt je mee op reis die start met het zoete van de Trientale, een plant die groeit in de Noord-Europese bossen, en zich verspreid naar warme oriëntaalse grond.

Trientale’s repertoire is doordrenkt met natuur, mythes en poëzie. In een mysterieuze en tribal sfeer, valt de groep op door het gebruik van verschillende en ongebruikelijke instrumenten zoals een nyckelharpa, een didgeridoo en een Keltische harp. Maar ook een viool, cello, gitaar, drums en natuurlijk vocalen zijn onderdeel van deze reis op weg naar een magische en betoverende wereld.

De band is begonnen in 2017 en gevestigd in Lyon (Frankrijk). Ze hebben voornamelijk in Frankrijk gespeeld, waaronder meerdere keren bij het “Tribal Elek” Didgeridoo Festival. We zijn dus verheugd ze in 2024 op Castlefest in Nederland te mogen ontvangen.

Laat je meeslepen door het optreden van Trientale: licht effecten creëren een droomachtige sfeer, de muzikanten zijn acteurs in een indrukwekkend verhaal met klanken die klinken als lang vergeten melodieën.

De groep wordt soms begeleid door FCBD®Style dancers met dank aan de Amara Dance troupe. Zij zijn ook te zien in de clip van het nummer ‘Echos’ (onder aan de pagina).

Discografie

In 2020 bracht de band haar eerste EP uit genaamd ‘Errance Astrale’. Deze bevat vijf nummers en is beschikbaar op Bandcamp. De EP recreëert een orientatie reis van het Noorden richting de orientaalse landen, langs heidense rituelen en reflecties. De muziekvideo van het nummer ‘Aura Mystique’ van de EP is te vinden op Youtube.

In september 2022, kwam het eerste complete album genaamd ‘Nymphescence’ uit. Het album is geinspireerd door Griekse mythologie en te luisteren op Bandcamp en Spotify. Nimfen en de natuur staan centraal in dit muzikale project. Ook het nummer ‘Echos’ is onderdeel van dit album.

Het volgende album wordt momenteel geschreven en gecomponeerd…

3 augustus 2024
Meadow stage

Bandcamp

Bekijk ook